Uncategorized

Wij zoeken: enthousiaste Voorzitter m/v Regionale Klachtencommissie Twentse Woningcorporaties (nevenfunctie)

Maatschappelijk gedreven en kijk jij met een onafhankelijke, nieuwsgierige en onpartijdige blik!? Houd je van samenwerken en ben je bereid om met enige regelmaat (overdag) aan een bijeenkomst deel te nemen? Interesse? Laat het ons weten!

Corporaties in Twente hebben dagelijks te maken met allerlei vragen van huurders over hun woning. Over onderhoud, verduurzaming en de dienstverlening. Regelmatig een compliment, soms een klacht waar je onderling geen goede oplossing vindt. Komen huurders er uiteindelijk echt niet uit met de corporatie? Dan is er de mogelijkheid in Twente om naar de Regionale Klachtencommissie te stappen.

Wat doet de commissie?
Er zijn vier commissieleden (met twee voorzitters, twee leden) die circa 35 klachten per jaar behandelen. Daarbij is er een goede samenwerking met de huurdersorganisatie.

Advies?
➢ uitbrengen van onafhankelijke adviezen over klachten om zo een bijdrage te leveren aan het functioneren van de corporatie(s).
➢ beoordeling ingediende klachten en advisering naar bestuurders rondom de behandeling van klachten.
➢ geven van een (onafhankelijke) aanbeveling geven over het gevoerde of te voeren beleid.

De Klachtencommissie werkt met twee voorzitters. Dat zorgt voor flexibiliteit en geeft mogelijkheid tot kennisdeling/sparring. De voorzitter is vanaf het moment dat de klacht binnenkomt betrokken. Het gaat om de eerste beoordeling tot en met het advies.

Gevraagd
➢ Maatschappelijk betrokkenheid
➢ Goede communicatieve vaardigheden
➢ Affiniteit met wonen en klachtenbehandeling
➢ Juridische expertise en mediation is een pré.

Zie ook https://www.klachtencommissiewoningcorporaties.nl/vacature/voorzitter

Interesse? Mail voor 3 juni a.s. naar: secretariaat@woontwente.nl