Thema 5

Organisatieontwikkeling

We bouwen samen verder aan onze toekomst als organisatienetwerk. Samenwerking met onderwijspartijen en onderzoeksinstituten zoals Saxion, ROC, Pioneering (voor vernieuwing/ondernemerschap in de bouw en verduurzaming) en Universiteit Twente biedt kansen voor versnelling. In afgelopen periode zijn er vele gezamenlijke workshops en trainingen aangeboden voor corporatiemedewerkers in Oost Nederland via Corpofit. Omdat we veel instroom verwachten binnen de corporaties, is ervoor gekozen een aantal basistrainingen zoals Huurrecht en Oriëntatie Volkshuisvesting standaard twee keer per jaar aan te bieden. En eventueel drie keer mocht dit nodig zijn. Ook heeft Corpofit met vier andere samenwerkingsverbanden een Vitaliteitsweek georganiseerd en krijgt dit verdere uitwerking de komende jaren met een terugkerend actueel thema.

We zetten ons samen in met het HRM netwerk op samenwerking (met maatschappelijk ondernemerschap) met partijen zoals (Jong) Aedes, gemeenten, UWV/Werkplein en Saxion. We verzorgen o.a. samenwerking met Social Work en Bouwkunde via programmering en gastlessen, begeleiden afstudeerders, geven ruimte aan trainees en ontwikkeling medewerkers.

Kortom: De focus ligt op het versterken en het ontwikkelen van wendbare en adaptieve organisaties en het positioneren van ons als corporatiesector/interessante werkgever in Oost Nederland.

Concreet gaan we Corpofit doorontwikkelen, Arbeidsmarktcommunicatie verdiepen en gezamenlijk leergangen organiseren op thema’s die er toe doen.

Bestuurlijke trekkers zijn Melanie Maatman en Tonita Garritsen.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Neem contact op